Bitcoins, Ripple en Ethereum vallen allemaal onder cryptocurrency. Volgens veel mensen is dit het geld van de toekomst. De waarde van crypto is in de afgelopen jaren flink gestegen. In de toekomst kunnen we waarschijnlijk bijna alles kopen met Bitcoins, maar hoe ziet dit er op dit moment uit?

Games

Er zijn steeds meer games die ook Bitcoin als betaalmiddel accepteren. Dit gaat dan vooral om microtransacties. Microtransacties zijn kleine aankopen die je in het spel kunt doen. Denk hierbij een speciale personages of bepaalde verbeteringen waardoor je beter kunt zijn dan andere spelers.

Een huis

Het klinkt misschien gek, maar je kunt al een huis kopen of verkopen met Bitcoin. Natuurlijk neem je hierbij wel een gok al je een huis verkoopt voor Bitcoins, want de waarde kan ook dalen. Je kunt bij de Bitcoin koers aflezen of de waarde in een stijgende of dalende lijn zit.

Een pizza bestellen

Dit lukt alleen als je in Amerika woont. Er zijn daar pizzeria’s die een betaling met Bitcoin accepteren. Er is ooit iemand geweest die 2 pizza’s heeft besteld voor 10.000 Bitcoin. 10.000 Bitcoin had toen een waarde van 25 euro. Tegenwoordig zou dit een waarde hebben van 82.5 miljoen euro.

Waar bewaar ik mijn Bitcoins?

Omdat dit een digitale valuta is kun je dit bijvoorbeeld niet in je slaapkamer bewaren. Je moet gebruik maken van een wallet. Je hebt de keuze tussen een online en een offline wallet. Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van een online wallet doe je dit vaak via een exchange. Een exchange is een online platform waar je crypto kan kopen en verkopen. Als je ervoor kiest om een offline wallet te gebruiken weet je 100% zeker dat cybercriminelen jou niet te pakken krijgen. Het is wel erg belangrijk dat je deze goed bewaard, want als je deze kwijtraakt ben je ook je Bitcoins kwijt.

Tot slot

Er zijn dus op dit moment al enkele bedrijven die open staan voor een cryptobetaling. In de toekomst zullen steeds meer bedrijven volgen. Bitcoins kopen kun je het best doen tijdens een crisis. De prijs zal dan erg laag zijn. Gebruik ook alleen geld wat je kunt missen.