De laatste jaren zien we dat meer en meer mensen de weg gevonden hebben naar online sportweddenschappen. Waar je vroeger naar het gokkantoor moest om geld in te zetten op je favoriete voetbalploeg, kan dat nu snel en makkelijk online. De drempel om online een gokje te wagen, is dus veel kleiner geworden en bijgevolg toegankelijk voor Jan en alleman.

Hoe gaat het in z’n werk?

Via de desktopversie of mobiele applicatie van een bookmaker die sportweddenschappen aanbiedt, kan je een gokje wagen. Inderdaad, je leest het goed: via de app. Veel bookmakers hebben een app voor de smartphone die je op een-twee-drie installeert. Je hebt je smartphone altijd bij de hand, wat betekent dat je op elk moment van de dag een gok kan wagen. Vrijwel alle bookmakers hebben een internationaal aanbod, want 24/7 wordt er ergens ter wereld wel een voetbal-, basket-, darts- of tenniswedstrijd gespeeld. Nog een voordeel: bij de meeste bookmakers kan je kiezen voor een gratis account en hoef je dus niet te betalen voor een lidmaatschap als je besluit te wedden. Opgelet, de gratis accounts kennen meestal hun limieten dus als je de full experience verkiest, is een betalende versie interessanter voor jou.

E-sports of the real deal?

Je weet wellicht dat je kan wedden op tennis of voetbal, dat zijn immers populaire sporten, maar tegenwoordig zijn ook e-sports interessant in de betting wereld. Deze competitieve videospelletjes worden online gespeeld. Ofwel zijn dat individuen tegen elkaar ofwel neemt een team het tegen elkaar op. League of Legends en Call of Duty zijn bekende voorbeelden van e-sports waarop jij kan wedden.

 

Verkies je de real deal, dan wil je wellicht online voetbal wedden tijdens een grote competitie zoals de Champions League of de Premier League. Ook grote tennistoernooien als Wimbledon en Roland Garros zijn doorgaans erg geliefd. Omdat deze grote wedstrijden zo populair zijn, koppelen bookmakers vaak een promotie aan deze weddenschappen om zo nog meer mensen te overtuigen.

 

Darts heeft de laatste jaren ontzettend aan populariteit gewonnen. Waar het vroeger vooral een cafésport was, is het nu een sport die ontzettend geliefd is in vrijwel elke huiskamer en waar velen dus ook een online gokje voor willen wagen.

Verantwoord wedden

Wil je online een gokje wagen op je favoriete sport, doe dat dan op een verantwoorde manier. Stel limieten in voor het bedrag dat je wil inzetten, zo verklein je de kans op grote verliezen. Je doet er ook goed aan om voldoende kennis te hebben over de sport waarop je wil wedden, zo neem je meer weloverwogen beslissingen.