Als Sony probeerde een verklaring af te leggen met de lancering van zijn PlayStation 4-console, dan was dat goed gelukt. In tegenstelling tot veel van de niet-ondersteunde claims en ook te vol met pre-game smack talk, lijkt de PS4 zijn verzekeringsclaims te hebben geleverd en is het ook een van de krachtigste consoles op de markt. Het heeft een nieuwe revisie van zijn buitenkant en enkele belangrijke stijlwijzigingen aan zijn Double Shock-controller gezien.

Met enkele goed uitgeruste speciale gametitels, streaming-toegankelijkheid en ook multiplayer-mogelijkheden, zullen PlayStation-enthousiastelingen waarschijnlijk de nieuwste aankomst met open armen begroeten. In aanvulling op het tarief voor deze console loopt ongeveer $ 100 minder dan zijn vurige tegenstander – de Xbox One.

De PS4 heeft een single-chip CPU die een acht-core x86-64 AMD “Jaguar” CPU combineert met een 1,84 teraflop GPU. Het wordt ondersteund met 8 GB GDDR5 RAM en heeft ook een mechanische schijf van 500 GB. Sony beweert dat de nieuwe hardware het tien keer veel beter doet dan de vorige PS3.

Een extra goede aanraking is een feit dat de PS4 wordt geleverd met een schijf van 500 GB. Deze extra ruimte helpt bij het downloaden en installeren van films en ook videogames van de PlayStation-markt. Maakt u zich geen zorgen als u ooit ruimte krijgt, omdat de harde schijf ook kan worden opgewaardeerd door doe-het-zelvers zonder de garantie te vervallen.

De HD-graphics van de PS4 zijn verbluffend en de responsiviteit van de gameconsoles is momenteel ongeëvenaard. Wat nog opmerkelijker is, is het feit dat deze maker op zo’n high-end niveau kan uitvoeren zonder een jet op een startbaan of oververhitting te lijken. Evenals, is de gehele voeding ingesloten in het apparaat; in tegenstelling tot de Xbox One die nog steeds is aangesloten op het externe netsnoer om ruimte in de console te besparen.

De PS4 bevindt zich in dezelfde matzwarte en halfglanzende buitenkant als de Xbox One. Zelfs nog, het heeft verschillende looks. Dat komt omdat de PS4 een slanke en ook slanke indeling heeft en er niet uit ziet als een grote videocassetterecorder uit het midden van de jaren ’80. Ik zeg niet dat de Xbox één de lelijke stiefzus is van het nummer, maar het zou mogelijk niet worden gevraagd aan de senior prom als de PS3 beschikbaar en voorbereid was.