Computer gaming heeft een lange weg afgelegd van de voorgaande jaren; we zijn lichtjaren ver verwijderd van de oude gameconsoles zoals de voorlopers van draagbare gameconsoles met de eerste versies van Donkey Kong en Super Mario broers en zussen. Voorbij zijn de dagen van de pixilated, tweedimensionale versies van Fight it out Nukem en ook Doom, ze zijn momenteel gewijzigd door bijgewerkte versies met verschillende gameconsoles zoals de PlayStation en Xbox 360, of Xbox Live met liquid en ook opmerkelijke graphics met uitstekend geluid en solide gameplay.

De gamingsector is een van de snelstgroeiende sectoren in de economie geworden met een jaarlijks inkomen dat niet onder de 10 miljard gaat en elk jaar toeneemt. Dit genereerde ook professionele pc-gaming met jonge gamers die plezier hebben in lucratieve taken waar ze kunnen spelen en verdienen, allemaal tegelijkertijd. Game- en ook gameconsoleleveranciers haalden bovendien het meeste uit de doorbraken die via het net werden gemaakt en bedachten manieren om spelers over de hele wereld in staat te stellen om te linken en ook met elkaar te spelen. De videogamescene vandaag de dag, een van de prominente producenten van gameconsoles is Microsoft, met zijn vlaggenschipconsole, de Xbox en zijn bijgewerkte opvolger, de Xbox 360-totaal met online mogelijkheden met behulp van de gratis Xbox Live-oplossing die u verkrijgt wanneer u uw zeer eigen Xbox.

Deze meest actuele variant van de gameconsole van Microsoft, simpelweg de Xbox 360 genoemd, heeft een geheel nieuw uiterlijk en een moederbord met de A-lijst, de Valhalla, dat 25 tot 30 procent meer ruimte biedt voor andere hardware, dit is geïntegreerd met de XCGPU , een eersteklas micro-verwerkingssysteem dat de Xenon Central Processing-eenheid en het Xenos-videoverwerkingssysteem integreert, plus Ingram alles in één chip om het meest compacte en tegelijkertijd efficiënte ontwerp van de gameconsole ooit te creëren.

Een functie van de Xbox 360 die het naast verschillende andere gameconsoles en voorgangerontwerpen vestigt, is de mogelijkheid om het meeste uit een breedband wifi-verbinding te halen en ook te linken naar de gratis Xbox Live-oplossing die gebruikers toegang geeft tot online entertainment zoals ; de huidige films bekijken via Netflix, live sportevenementen volgen en ook TELEVISION shows on-demand bekijken met ESPN voor gratis Xbox Live, en luisteren naar de toonaangevende hits op de grafieken door middel van Zune of Last.fm.