Tijdens Ubisofts recente E3-showcase schokte Avatar: Frontiers of Pandora de fans met een eerste blik in het prachtige rijk van Pandora. Hoewel sommigen misschien verrast waren door het nieuws, had Ubisoft (dat normaal gesproken bekend staat om de beste racespellen) het project begin 2017 al aangekondigd in een YouTube-video. Deze video onthulde een samenwerking tussen Massive Entertainment (de makers van The Division), Lightstorm Entertainment (de studio van James Cameron), en Fox Interactive (Fox’s lang geleden opgeheven game divisie).

Het spel werd nieuw leven ingeblazen na vier jaar van geruchten, met Fox niet langer deelnemend sinds Disney het bedrijf overnam. Het wachten is nu op de officiële gameplay.

De releasedatum voor Avatar: Frontiers of Pandora is nog niet vastgesteld

De releasedatum voor Avatar: Frontiers of Pandora is vastgesteld in 2022. De releasedatum van Frontiers of Pandora is onbekend, maar we verwachten een gameplay video op de E3 2022 en een release eind 2022 of begin 2023.

Frontiers of Pandora zou de komende maanden kunnen worden getoond op een Xbox-evenement (dat in juni zou kunnen plaatsvinden) of een Ubisoft Forward. Er komt ook een Avatar mobiel spel genaamd Avatar: Reckoning, dat in 2022 zal uitkomen. Het zal een shooter zijn met een groot aantal multiplayer online aspecten.

Avatar: Pandora’s Frontiers gameplay

Avatar: Frontiers of Pandora heeft nog geen gameplaydemonstratie of trailer, hoewel de first-look clip een paar hints bevat. Een groot deel van dat scenario speelt zich bijvoorbeeld af in first-person perspectief, wat vergelijkingen oproept met Far Cry. Gamers zouden de gevaarlijke jungles van Pandora kunnen verkennen terwijl ze het opnemen tegen de krachten van de Resources Development Administration (RDA) om te voorkomen dat ze de heiligheid van de wilde dieren van de maan verpesten.

We kunnen ervan uitgaan dat het spel de technologie ten volle zal benutten en een prachtige omgeving met bliksemsnelle laadtijden zal presenteren, aangezien het uitsluitend op next-gen consoles en PC zal worden uitgebracht.

Het verhaal van Avatar: Frontier of Pandora

Het verhaal van Avatars de game is grotendeels onbekend. Er was geen beeldmateriaal of informatie over een thema toen het spel voor het eerst werd geïntroduceerd. Fans begonnen te speculeren dat het spel en de Avatar 2 film verbonden zouden kunnen zijn door een of andere vorm van verhaal connectie. Het is nog steeds mogelijk dat beide op hetzelfde moment worden gelanceerd of een promotierun delen.

Maar volgens de website van Ubisoft zal het spel spelers naar de Western Frontier sturen, een “nog nooit eerder vertoond deel van Pandora.” Het zal ook “een levend en dynamisch universum zijn dat bewoond wordt door ongewone soorten en frisse personages,” aldus de website. Er wordt ook verwezen naar het spel als een “standalone plot,” wat impliceert dat het op geen enkele manier gerelateerd zal zijn aan de tweede film. Omdat het personage slechts een “Na’vi” wordt genoemd en geen specifieke naam krijgt, is het mogelijk dat spelers hun eigen personage kunnen samenstellen.

Avatar: Pandora’s Frontiers setting

Pandora, een weelderige maan die om de gasreus Polyphemus draait, is de setting van James Camerons Avatar-serie. Spelers zullen de westelijke grens verkennen in Ubisofts Avatar: Frontiers of Pandora. Omdat dit een nog niet eerder vertoonde kant van de maan is, zal Massive Entertainment niet worden beperkt door de bekende plekken van de film. De ontwikkelaars kunnen nog steeds Pandora’s wilde dieren en vegetatie gebruiken om iets bijzonders te creëren, maar hopelijk zullen de verwijzingen en terugroepingen niet te overheersend zijn.

Wat kun je verwachten als je de maan verkent? Er zijn misschien RDA-bases verspreid over elke zone, die de speler moet infiltreren om de sector te bevrijden van militaire controle. Dit zou het tegenovergestelde zijn van Far Cry 3, waar spelers zelfs locaties kunnen verkennen om soorten te vrijwaren van jagers.

Massive Entertainment wil er bij het creëren van deze omgeving voor zorgen dat spelers niet steeds opnieuw jungles hoeven te verkennen. Om dit ecosysteem net zo prachtig te laten aanvoelen als in de film, moet Pandora divers zijn met unieke bomen en ongewone weerpatronen.